Home / Zwanger / Tattoo tijdens zwangerschap?

Tattoo tijdens zwangerschap?

Het laten zetten van een tattoo tijdens je zwangerschap is om meerdere redenen een bijzonder slecht idee. Uiteraard loop je kans op een infectie tijdens of na het aanbrengen van een tatoeage die je dan direct doorgeeft aan je baby. Dit kan gaan om een onschuldige infectie, maar ook om een hepatitis besmetting.

Natuurlijk is deze kans heel erg klein in een GGD goedgekeurde tattoo shop waar professionals werken. Alleen is de realiteit vandaag de dag dat er ook veel thuis wordt getatoeëerd in vieze, onhygiënische omstandigheden. Daar komt bij dat een heel kleine hoeveelheid inkt in je bloedbaan terecht komt, dus ook in die van je ongeboren zoon of dochter. Het is niet bekend wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, maar persoonlijk zou ik hier geen risico mee lopen.

Naast dit alles is je lichaam erg aan het veranderen tijdens je zwangerschap. Op sommige plekjes komt wat meer lichaamsvet waardoor een tattoo er een beetje vreemd uit kan gaan zien. Als laatste zijn wij van mening dat de pijn en de reactie van jouw lichaam tijdens en na het zetten van een tattoo als traumatisch kan worden ervaren door je baby.

Kortom: Een tattoo tijdens de zwangerschap is een No-Go. De professional zal je ook absoluut niet tatoeëren als hij weet dat je zwanger bent en zoek alsjeblieft de thuisprikker zelf niet op.

(tattoo gezet door Silvano Fiato)

Overzicht
Tattoo tijdens zwangerschap
Artikelnaam:
Tattoo tijdens zwangerschap
Omschrijving:
Een tattoo laten zetten tijdens je zwangerschap? Wegens gezondheidsredenen is het aan te raden hier mee te wachten tot na de geboorte van je kindje.
Schrijver:
Uitgever:
Ouders Magazine
Logo

Bekijk ook

Pretecho

Tijdens je zwangerschap wordt er vanuit de medische zorg gemiddeld twee keer een echo gemaakt …