Home / Zwanger / Pretecho

Pretecho

pretecho 3D-echoTijdens je zwangerschap wordt er vanuit de medische zorg gemiddeld twee keer een echo gemaakt van je baby. De eerste is de termijnecho, tussen de 8 en 12 weken. De tweede echo, het structureel echoscopisch onderzoek is een uitgebreide prenatale screening die rond de 20 weken zwangerschap wordt gemaakt. Beide echo’s worden vergoed.

Leuk
Een pretecho laat je maken zonder dat hier een gezondheidskundige reden voor is. Deze echo is dus voor eigen rekening. Een pretecho is puur bedoeld voor de leuk. Bij het maken van een pretecho ligt een heel andere reden ten grondslag waardoor je op een hele andere manier de echo ondergaat. Je kunt op een relaxte manier kijken naar je kind en het is mogelijk om familie mee te nemen naar de afspraak. Pretecho’s worden op verschillende manieren aangeboden. Zo kun je een 2D, 3D of 4D echo laten maken en hiervan foto’s of een dvd mee naar huis krijgen. Het maken van een pretecho gebeurt in een speciaal hiervoor ingerichte kliniek.

Wanneer?
Wanneer je een pretecho wilt laten maken, is afhankelijk van wat je wilt zien. Wil je al voor de 20-weken echo weten wat voor geslacht je kindje is? Dan kun je rond de 16 weken een pretecho laten maken. Tot zo’n 23 weken kan je kindje nog helemaal in beeld. Na zo’n 25 weken, krijgt het wat meer onderhuids vet. Tot de indaling kan de echoscopist nog gedetailleerde beelden van het gezichtje maken.

Levensecht
Door de nieuwste technieken is het beeld van je kindje levensecht. Je zult echt goed kunnen zien hoe hij of zij eruit ziet! De laatste technische ontwikkeling is de 4hd live pretecho. Bij deze echobeelden wordt gebruik gemaakt van zeer realistische kleuren, in plaats van de bekende sepia beelden. Ook kan er een lichtpunt ingesteld worden, wat voor nog mooiere plaatjes kan zorgenHiervan krijg je een filmpje op dvd mee naar huis.

Bekijk ook

Echo en prenataal onderzoek

Tijdens je zwangerschap kun je rekenen op verschillende prenatale screenings. Twee echo’s worden vrijwel door …