Home / Ouders Magazine

Ouders Magazine

Ouders Magazine is er voor ouders en gaat ook over ouders. Ouders Magazine is een online magazine met veel praktische en verdiepende informatie waar je wat aan hebt, vanaf het zwanger worden tot de verzorging van je eigen ouders op leeftijd.

We proberen goede adviezen en informatie te geven die je kunt gebruiken bij het ouderschap. Onze eigen ervaring speelt hierbij ook een rol. Daarnaast begeleiden we je van week tot week door je zwangerschap en bereiden we je voor op de bevalling, geboorte en het aanstaande ouderschap. Je baby groeit op en wij groeien mee, van peuter naar kleuter tot jongvolwassene. Maar niet alleen opvoeden is een belangrijke onderdeel van ouderschap: werk, gezondheid en het verzorgen van de financiën horen daar ook bij. En naarmate de zorg voor je eigen kinderen afneemt, neemt de zorg voor je ouders toe. Over al deze onderwerpen schrijven wij, in de volgende categorieën (weergegeven in de menubalk):

Thema’s

Hier gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, door research en door in gesprek te gaan met experts.

Zwanger

Wat gebeurt er met je lichaam tijdens je zwangerschap? Hoe ontwikkelt je baby zich van week tot week? Hoe wordt je zwanger en hoe bereid je je voor op de bevalling? Je leest alles hier.

Geboorte

Alles over de geboorte van je baby en de factoren die op een vlotte bevalling van invloed zijn. We proberen je zo goed mogelijk te informeren zodat je weet wat je moet regelen en wat je te wachten staat, ook tijdens de kraamperiode.

Baby

Je baby is geboren. Je wereld is veranderd. Van borstvoeding tot slapen, van voeding tot gezondheid, met zoveel mogelijk informatie, tips en adviezen proberen we je door deze uitermate mooie, maar drukke periode heen te loodsen.

Peuter

Zelf dingetjes willen doen, leren delen, dagopvang, peuterspeelzaal en vriendjes maken… de wereld van de peuter is vol avontuur, uitdaging en ontdekking. Daarbij een rubriek boordevol tips voor zowel vader als moeder.

Kleuter

Je kindje wordt nu echt groot en gaat zelfs naar school. Het wordt steeds meer een eigen persoontje. Die periode en alles wat daarbij hoort, van veilig groot worden tot sociale ontwikkeling en onderwijs, bespreken we hier.

Jong volwassenen

De jong volwassen periode, oftewel puberteit, is een periode waarin er veel gebeurt bij je kind. Leuke en minder leuke dingen en al deze onderwerpen komen aan bod.

Zorg voor je ouders

Naarmate je kinderen groter worden, neemt de zorgvraag van je ouders toe. Naast je drukke gezinsleven en werk vergt dit steeds meer aandacht. Bovendien komt er in onze participatiemaatschappij steeds meer op onze schouders terecht. Hoe ga je om met bepaalde zaken als je ouders op leeftijd zijn of met problemen in de relatie met je ouders? Ook daar schrijven we over.

Heb je naar aanleiding van het lezen van een artikel vragen of opmerkingen of wil je iets anders aan ons kwijt? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

NB: Om vermoeiende hij/zij zinconstructies te voorkomen, gebruiken we altijd de mannelijke vorm in onze artikelen. Uiteraard kun je hier ook ‘zij’ lezen!