Home / Wiegendood / Ouders van Wiegedoodkinderen

Ouders van Wiegedoodkinderen

Ouders van wiegedoodkinderenWiegendood is een diepgewortelde angst van vrijwel elke vader en moeder. Je kunt je niet eens voorstellen hoe verschrikkelijk het is om je ogenschijnlijk kerngezonde baby levenloos aan te treffen. Als ouders dit overkomt, worden ze voor een zeer moeilijk en langdurig verwerkingsproces geplaatst.

Een stichting die bij de verwerking  kan helpen, is Ouders van Wiegedoodkinderen. Ouders van Wiegedoodkinderen werd in 1981 door ouders zelf opgericht en is een vereniging van lotgenoten voor lotgenoten. Doel is om lotgenoten helpen elkaar tot steun te zijn, troost aan elkaar te geven en bemoediging om het bestaan weer op te pakken, hoe moeilijk dat aanvankelijk ook lijkt.

De voornaamste activiteiten zijn het bieden van individuele ondersteuning,  het organiseren van ontmoetingsdagen,  het verstrekken van informatie aan betrokkenen en het publiceren van een lotgenotenblad (De Praatpaal). Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor ouders, verzorgers, grootouders en anderen die een overleden kind na hebben gestaan. Het buitengewoon lidmaatschap is voor artsen, hulpverleners en anderen die zich betrokken voelen.

Op de website www.wiegedood.org staat meer informatie.