Home / Borstvoeding / Hulp bij borstvoeding

Hulp bij borstvoeding

BorstvoedingBorstvoeding: het zou een logisch vervolg van de zwangerschap moeten zijn. En dat was vroeger ook zo. Een nieuwbakken moeder werd door haar moeder, oma of tante begeleid om haar baby te voeden. Met de opkomst van kunstvoeding is borstvoeding echter een keuze geworden. En daarmee ging ook deze traditionele kennisoverdracht verloren.

Lactatiedeskundige

Gelukkig kunnen vrouwen die kiezen voor borstvoeding nu terecht bij een lactatiedeskundige. Zij kan informatie geven over het beginnen met borstvoeding, zij kan helpen bij problemen als te weinig melk, teveel melk, pijn bij het voeden, kolven, maar ook bij het afbouwen. Want hoewel borstvoeding de natuurlijkste zaak van de wereld is, lopen veel moeders rond met vragen, problemen of zelfs pijn.

borstvoedingscentrum memmemolke

Borstvoedingscentrum Memmemolke

‘Memmemolke’ is Fries voor moedermelk én de naam van het borstvoedingscentrum van Marije Bosma. Zij is gecertificeerd lactatiedeskundige IBCLC en altijd al gefascineerd geweest door het wonderlijke proces van borstvoeding. Als lactatiedeskundige is Marije blij dat ze moeders kan helpen die dat graag willen. Dat doet ze door moeders te ondersteunen die graag willen beginnen, bij wie het voeden problemen oplevert of die juist willen afbouwen. Marije kan je vragen beantwoorden via een telefonisch consult of tijdens een huisbezoek je kindje en het drinken observeren. Daarnaast geeft zij een borstvoedingscursus en organiseert ze maandelijks heit en mem café (papa/mama café).

Webshop

Naast advies en begeleiding zijn er ook verschillende producten beschikbaar die borstvoeding geven ondersteunen, zoals voedingskleding, zoogkompressen, verzorgingsproducten, boeken, dvd’s, kolven, en moedermelkbewaarzakjes. Deze producten, plus leuke gadgets zoals sieraden en kaarten, heeft Marije verzameld in haar webshop www.ikgeefborstvoeding.nl. Hier kun je alle spullen bij elkaar winkelen die jouw borstvoedingstijd nóg mooier maken!

webshop borstvoedingHeb je vragen over of problemen bij het geven van borstvoeding? Marije Bosma helpt je graag verder! Bel of mail haar via 06 – 417 23 781 of info@memmemolke.nl

www.memmemolke.nl
www.ikgeefborstvoeding.nl

Borstvoedingscentrum Memmemolke
Borstvoedingwebshop ikgeefborstvoeding.nl
H. Sytstrasingel 40
9251 CE Burgum

Bekijk ook

Beginnen met borstvoeding

Hoewel een volstrekt natuurlijke procedure, is het beginnen met borstvoeding vaak niet makkelijk. Het goed …