Home / Borstvoeding / Houdingen

Houdingen

De juiste houding is essentieel om borstvoeding vlot en fijn te laten verlopen. De beste houding voor jou is die waarbij jij ontspannen kan zitten of liggen, en je baby goed aan de borst kan blijven.

Er zijn vijf verschillende houdingen. De Madonnahouding is de meest gebruikte houding. Hierbij zit je rechtop, met je baby horizontaal op je arm, voor je buik. Zijn buikje ligt tegen jouw buik en zijn neusje op tepelhoogte. Bij de aangepaste Madonnahouding zit je ook rechtop, buik aan buik met je baby, waarbij je het hoofdje ondersteund met je ene hand en de borst aanbiedt met je andere. In de bakerhouding of rugbyhouding zit je ook rechtop en ligt je kindje op een groot kussen met zijn lichaam naar je toe gedraaid en zijn hoofdje in jouw hand. Hij ligt als het ware onder je arm als een rugbybal. Liggend op de zij: Je ligt op je zij met een kussen onder je hoofd. Je baby ligt ook op zijn zij en neusje bevindt zich op tepelhoogte. Ten slotte kun je liggend op de rug voeden: je kindje lig dan op je buik of half op een kussen naast je.

Moeilijk uit te leggen, beter om te laten zien. In dit filmpje worden de houdingen goed verbeeld en krijg je tips om nog comfortabeler te voeden:

 

 

 

Bekijk ook

Beginnen met borstvoeding

Hoewel een volstrekt natuurlijke procedure, is het beginnen met borstvoeding vaak niet makkelijk. Het goed …