Home / Actueel / Bijzonder knuffelhondje is lichtpuntje in verzorgingshuis

Bijzonder knuffelhondje is lichtpuntje in verzorgingshuis

Bron: ad

Een ontroerend bericht over een wel heel bijzonder hondje….

Dwergpoedel Nala komt elke dag met haar baasje Doug Dawson mee naar zijn werk in het zorgtehuis Lyngblomsten in Minnesota (VS). Ze is inmiddels de beschermengel van de bewoners geworden, aangezien ze kamer na kamer afgaat om met de bejaarden te knuffelen. ,,Nala is een engel,” aldus de 90-jarige Ruth New tegen Kare11.

Zelf op bezoek

Het baasje van de 5-jarige Nala is verpleegkundige in het zorgtehuis. Elke dag gaat zijn dwergpoedel mee naar werk, waarna ze op eigen houtje de bewoners een bezoekje brengt. Ze is hét lichtpuntje in de dag van de bejaarden. ,,Ik hou van haar en zij houdt van mij,” zegt New. ‘s Ochtends vroeg wordt ze door haar baasje de lift in gezet, waarna ze vervolgens haar eigen weg gaat door het tehuis. ,,Ze gaat liever alleen dan met mensen mee, want ze weet precies waar ze heen wil,” aldus haar baasje.

Als ze klaar is met een verdieping dan zet een verpleger haar vervolgens in de lift naar de volgende afdeling, waar ze vervolgens weer vrolijk verder trippelt. ,,Maar als ze bij het knopje van de lift kon, dan weet ik zeker dat ze deze zelf zou indrukken,” zegt Dawson lachend.

Extra aandacht voor de zieken

De dwergpoedel springt op schoot bij elke bejaarde die haar even wil knuffelen en aaien. Toch heeft het hondje wel haar voorkeuren. ,,Als je haar ergens neerzet, dan zal ze altijd gaan voor degene met Alzheimer. Op een of andere manier kiest ze altijd iemand die ziek is.” Daarnaast zorgt ze extra goed voor mensen die op hun sterfbed liggen. Zo lag ze tot op het laatste moment van het leven van Izez Gugisberg op haar schoot in bed. ,,Ze overleed vroeg in de morgen, maar Nala bleef bij haar. Het was prachtig en we waren allemaal in tranen,” aldus een medewerker.

Elke keer is baasje Dawson weer verbaasd over zijn hond. ,,Ze is op deze wereld met een doel. Nala doet echt Gods werk.”

Bekijk hieronder de verslaggeving over Nala van USA Today

Bekijk ook

afscheidsboek groep 8

Afscheid groep 8? Maak een afscheidsboek als blijvende herinnering!

Het afscheid van groep 8 is een belangrijke gebeurtenis in de kindertijd. Een lange periode …