Home / Zwanger / Baby shower

Baby shower

baby showerTijdens een baby shower wordt je als zwangere eens lekker in het zonnetje gezet door je (schoon)moeder, (schoon)zussen, vriendinnen en buurvrouwen. Nietsvermoedend stap je een roze/blauw versierd huis binnen, waar je wordt opgewacht door een bont vrouwelijk gezelschap met cadeaus en hapjes. Waarschijnlijk heeft je partner met je moeder, zus of vriendin dit allemaal bekokstoofd. En hoezeer je verrassingen misschien ook haat, hier móet je wel van genieten!

Uit Amerika

Een baby shower is een uit Amerika overgewaaide traditie, die weer uitermate populair werd nadat Rachel in Friends er één kreeg. Meestal wordt een baby shower in het begin van het laatste trimester (rond zeven maanden) gegeven. Traditioneel zijn er alleen vrouwen, worden er cadeaus voor moeder en kind gegeven, is het huis versierd met blauwe, roze of blauw/roze versiering en worden er spelletjes gespeeld. Dan kun je denken aan: raad het geslacht of de naam van de baby, raad hoe groot de buik is, geblinddoekt een luier omdoen of rompers versieren met textielstift.

Tips leuke baby shower

Je leest het, een baby shower kan behoorlijk corny zijn. Maar vertrouw op je vriendinnen dat het een gezellige boel wordt. Enkele tips voor de organisatie: Zorg voor alcoholvrije bubbels om mee te proosten, zet leuke muziek op, zorg voor lekker hapjes of maak er een lekkere high tea van (je kunt ook iedereen wat laten meebrengen), doe geen suffe spelletjes en zorg ook voor (verwen)cadeautjes voor de aanstaande moeder zelf. Ten slotte: laat haar vooral lekker op de bank zitten, want meestal is ze al aardig ver in de zwangerschap en heeft ze weinig zin in veel gedoe. Verwend worden en omringd met vriendinnen en familie is genoeg!

Bekijk ook

Echo en prenataal onderzoek

Tijdens je zwangerschap kun je rekenen op verschillende prenatale screenings. Twee echo’s worden vrijwel door …