Home / Dementie / Apps voor personen met dementie

Apps voor personen met dementie

Wij schreven al eerder over hoe tablets effectief gebruikt kunnen worden in de ouderenzorg. Ze zijn intuïtief in gebruik en redelijk schadeproof. Er zijn zelfs speciale tablets op de markt voor ouderen. Ook is er een speciale app voor personen met dementie en hun mantelzorgers: de dementia app. Maar ook reguliere apps uit de appstore kunnen veel plezier en ontspanning bieden aan personen met dementie. Bijvoorbeeld:

Pocket Pond app dementiePocket Pond (iTunes): rustgevende natuurgeluiden en prachtige beelden van siervissen in een vijver om naar te kijken.

Sleep (iTunes): Speciale app met ontspannende muziek naar keuze om bij in slaap te vallen of tot rust te komen. Keuze uit 100 ontspannende geluiden, variërend van natuurgeluiden tot ambient muziek. Ook is het mogelijk om een diashow met natuurfoto’s te bekijken. Er is een timer in te stellen om bij in slaap te vallen.

Luisterbieb (gratis te downloaden): Een uitgebreide collectie bestsellers van bekende auteurs wordt voorgelezen via deze luisterapp.

Youtube (www.youtube.nl): Oude muziek, filmpjes van televisie, nostalgische tv momenten of kerkdiensten: het is allemaal te vinden en te zien via Youtube.

app dementie AudioZoo: dierengeluiden (iTunes): Meer dan 120 dieren om te bekijken en te beluisteren welk geluid ze maken. Met eenvoudig memory en quiz spel.

Tsjilp! Vogelzang uit West-Europa (iTunes): Gezang van vogels uit West-Europa. Op dit moment met 218 vogels (er zullen meer volgen), met tot 40 seconden lied voor elke vogel, en verscheidene opnames voor sommige vogels.

Bekijk ook

casemanager dementie

Alzheimer Nederland luidt noodklok over casemanager dementie

In een brief aan staatssecretaris Van Rijn heeft Alzheimer Nederland haar zorgen gedeeld over de …