Home / Actueel / Afscheid groep 8? Maak een afscheidsboek als blijvende herinnering!

Afscheid groep 8? Maak een afscheidsboek als blijvende herinnering!

Het afscheid van groep 8 is een belangrijke gebeurtenis in de kindertijd. Een lange periode van kleuter tot achtste groeper komt ten einde en een heel nieuwe fase breekt aan. Een afscheidsboek is een mooi cadeau ter afsluiting van de basisschool. Hiermee geef je de kinderen en leerkracht(en) een blijvende herinnering die ze nog vaak kunnen doorbladeren. Maar hoe kun je al die achtste groepers op een leuke en eenvoudige manier zo’n boek laten invullen en zorgen voor een mooi eindresultaat? Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt.

afscheidsboek groep 8

Afscheidsboek groep 8 maken

Een afscheidsboek is natuurlijk pas leuk als iedereen er een bijdrage aan levert. Dat kan ouderwets met losse A4-tjes: iedereen schrijft iets op, plakt er een foto bij en alle losse bladen worden samengevoegd tot 1 boekwerk. Hier kleven alleen wel veel nadelen aan. Ten eerste is het een heel gedoe om alle blaadjes van iedereen op tijd te verzamelen. Het invullen van de tekst doet ieder voor zich, waardoor het eindresultaat nogal, laten we zeggen, verrassend kan zijn. Ten slotte kost het heel wat tijd en moeite om voor iedereen hetzelfde boekje te maken. En met de beperkte middelen die je hebt kan het eindresultaat dan ook nog eens tegenvallen. Zonde van al je harde werken! Veel makkelijker én leuker is het om met een online systeem een afscheidsboek te maken. Zo houd je toezicht en overzicht en kan het boekje professioneel worden afgedrukt. Online een afscheidsboek maken is voor iedereen leuk om te doen en levert een prachtig eindresultaat op!

afscheidsboek groep 8 vriendenboeken.nl

Afscheidsboekje online maken bij Vriendenboeken.nl

Op Vriendenboeken.nl vind je een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je op een leuke en snelle manier een prachtig afscheidsboek voor groep 8 kunt maken. Jij als eindredacteur zorgt voor de opmaak van het boekje en regelt de samenstelling. Uiteraard verloopt dat allemaal automatisch. Eerst kies je een design en een formaat en vervolgens nodig je alle kinderen uit. Zij krijgen een e-mail met een link waarmee ze op de website hun pagina kunnen invullen en foto’s uploaden. Via het systeem houd je continu overzicht. Welke kinderen zijn al klaar, wie heeft een herinnering nodig, komen er geen rare teksten in en zijn de foto’s goed? Als eindredacteur kun je ook extra pagina’s met foto’s invoeren. Zoals een fotocollage of een nieuwsoverzicht van het jaar. Tussentijds kun je steeds een preview bekijken en laten zien aan de klas. Is alles ingevuld en naar wens? Dan kan het afscheidsboek voor alle kinderen worden besteld. Je kunt het boekje bestellen als geniet boekje met zachte kaft, gebonden boek met harde kaft of met ringband. Het afscheidsboek wordt digitaal gedrukt en ziet er dus supermooi uit!

afscheidsboek groep 8 vriendenboeken.nl 3

Neemt jouw kind dit jaar afscheid van groep 8? Werp je dan op als vrijwilliger om te zorgen voor het afscheidscadeau! Via Vriendenboeken.nl is het helemaal niet moeilijk om dit te regelen en het resultaat zal ongetwijfeld veel bewondering oogsten. En, belangrijker nog, alle kinderen ontvangen hiermee een bijzondere en blijvende herinnering aan hun basisschooltijd!

Bekijk ook

Baarmoederhalskankerprik ook voor jongens

Bron:ad Ook jongens hebben baat bij de bekende baarmoederhalskankerprik voor meisjes. Die kan onder meer …