Home / 1 week zwanger

1 week zwanger

De eerste week van je zwangerschap is een gekke. Want feitelijk ben je nog niet zwanger. Maar omdat we vaak niet precies weten wanneer de bevruchting is geweest, wordt de duur van de zwangerschap voor het gemak berekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen en vindt de eisprong 14 dagen hierna plaats. De eerste twee weken van de veertig weken krijg je dus cadeau! De feitelijke zwangerschap begint na twee weken; de groei van je kindje duurt dus 38 weken in plaats van 40. Als de verloskundige zegt dat je 12 weken zwanger bent, is je kindje dus zo’n 10 weken oud.

Uitgerekende datum berekenen

In dit schema kun je de laatste dag van menstruatie opzoeken – dat is de regel met de rode data. De datum eronder – de zwarte datum – is ongeveer de vermoedelijke geboortedatum. Dit is een ruwe schatting, pas tijdens de eerste afspraak bij de verloskundige wordt de uitgerekende datum definitief berekend. Let op: maar 4 procent van alle baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren! Elke geboortedag tussen drie weken eerder en twee weken later wordt daarom ook ‘op tijd’ genoemd. Twee weken na de uitgerekende datum wordt de bevalling opgewekt.

uitgerekende datum berekenen

Lees 2 weken zwanger

Overzicht
1 week zwanger
Artikelnaam:
1 week zwanger
Omschrijving:
1 week zwanger. Je zwangerschap is begonnen op de eerste dag van je laatste menstruatie. Nu kun je de uitgerekende datum berekenen.
Schrijver:
Uitgever:
Ouders Magazine
Logo